Bespreek mijn project

Share

Ridgid - Sint-Truiden

Terug naar overzicht

Ridgid - Sint-Truiden

Bouwjaar: 2015    |    Oppervlakte: 9000 m2

Edibo bouwt Europees hoofdkwartier voor Ridgid in Sint-Truiden!

Op het industrieterrein Schurhovenveld in Sint-Truiden heeft edibo de nieuwe vestiging van de Amerikaanse multinational Ridgid opgeleverd. Het gebouw van 8.500 m² gooit hoge ogen dankzij een strakke architectuur en ongezien hoge afwerkingskwaliteit.

Samenwerking met LRM

Ridgid, onderdeel van de Emerson Group met wereldwijd meer dan 150.000 medewerkers, maakt gereedschap voor de bewerking, inspectie en het onderhoud van buizen en leidingen. De verhuis drong zich op omdat het bestaande kantoor in Heverlee niet meer beantwoordde aan de huidige noden en comfortbehoeften. Ridgid koos voor Sint-Truiden omdat Limburg nog vrij weinig last heeft van files en de afstand tot Heverlee toch klein genoeg is om de zestig medewerkers niet voor het dilemma van twee lange ritten per dag, een verhuis of een transfer te moeten plaatsen. De locatie in Sint-Truiden werd aangebracht door investeringsmaatschappij LRM, die het project ook financierde. “Wij verhuren het gebouw vijftien jaar aan Ridgid”, zegt Stijn Bijnens, algemeen directeur van LRM. “Achteraf kunnen zij het via een aankoopoptie verwerven.”

Beter dan de energienormen

Samen met DBV-architecten bouwde edibo een bedrijfsgebouw met een energiepeil dat ruim lager ligt dan de nu geldende E60-norm. De totale oppervlakte bedraagt 9.500 m², waarvan 6.000 m² magazijnruimte, 1.000 m² laadkade en 2.500 m² kantoren. Het distributiecentrum is eerder een rechttoe-rechtaangebouw. De blikvanger is het L-vormige kantoorvolume dat het deels omkapselt. De combinatie van donkere, gelijmde betonsteenstrips met gevelcasettes in wit aluminium en ruime glaspartijen brengt sterke contrasten teweeg in de gevel van het kantoorgedeelte. “Binnen hebben we deze contrasten hernomen”, legt de architect uit. “Omdat het gebouw een Europees hoofdkwartier is, mochten de contouren wat imponeren. Daarom is de gang die naar de toonzaal leidt een gang met lichtstraat over de hele breedte van bijna 4 meter. Het licht zorgt voor een luchtige sfeer.”

Het magazijnvolume valt buiten minder op. Enkele PV-panelen op het dak leveren een beperkte hoeveelheid stroom. “De eigen nood aan elektriciteit is beperkt – de verlichting gebeurt met leds – en niet continu.” Het regenwater dat op het dak valt wordt niet alleen gebufferd, maar ook gedeeltelijk gebruikt voor het spoelen van de toiletten. Het opvallendste bouwkundige kenmerk van het volledig gesprinklerde magazijn is de dubbele overspanning (2 x 30 m) met gelamelleerde houten pakliggers. “Dat is wat duurder dan een traditionele staalstructuur, maar ook een meer smaakvolle keuze.”

Een bouwproject in het vooruitzicht?

Boek hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek en ontdek wat edibo voor u kan betekenen.

Meer referenties in Logistiek, Kantoren 

"Edibo probeerde niet iets te verkopen, maar brengt oplossingen aan. Gewoon top!"

Evapco - Chad Nagle & Rik Strouwen - European president & European Materials director   |   Bekijk het project

"De realisatie is zo vlot gegaan dat ik zeker opnieuw voor edibo zou kiezen."

Stolz Leder - Hendrik Clement - General manager   |   Bekijk het project

"Edibo wist ons volledig te ontzorgen met hun totaaloplossingen. Eigenlijk heeft edibo mijn verwachtingen op alle terreinen overtroffen."

Big Media Group - Thieu Cuypers - Gedelegeerd bestuurder   |   Bekijk het project

"Zowel qua timing als uitvoering zijn we uiterst tevreden. Ik raad edibo aan voor iedereen die op maat wil bouwen."

Kim's Chocolates - Fons Maex - Afgevaardigd bestuurder   |   Bekijk het project

"Edibo gaat erg gestructureerd te werk. Ze doen veel met eigen mensen, maar beschikken ook over heel wat zorgvuldig uitgekozen onderaannemers. Zo gaat geen tijd verloren."

Essers - Noël Essers - Gedelegeerd bestuurder   |   Bekijk het project

"Ik ben zeer tevreden en de afwerking is de naam Porsche zeker waardig. Zowel onze klanten als invoerder D'Ieteren zijn in de wolken."

Porsche Centre Mechelen - Claude Willaert - Managing director   |   Bekijk het project

"Tijdens het bouwproces is de verkoop constant gebleven."

Juma Mechelen - Gunther van Lent - Concessiehouder   |   Bekijk het project

Ontvang onze 8 tips voor een goede voorbereiding van uw bouwproject.