Bespreek mijn project

Share

De Stordeur - Leuven

Terug naar overzicht

De Stordeur - Leuven

Bouwjaar: 2017    |    Oppervlakte: 8500 m2

Edibo zet schouders onder 3 bouwprojecten tegelijk!

Edibo werd ingeschakeld voor een gezamenlijk bouwproject op het voormalige fabrieksterrein ‘De Stordeur.’ Drie verschillende bouwheren dienden een aanvraag in voor een nieuwbouw dat verre van standaard genoemd kan worden. De Stordeur werd in gebruik genomen door een Prik & Tik drankenhandel, een Renault/Dacia showroom met parkeerdak en een nieuwe klimzaal ‘De Stordeur’.

Toegangspoort voor Leuven

Het nieuwe gebouw, met zijn hoogste punt op 31m, vormt door zijn omvang een waar herkenningspunt bij het binnenrijden van Leuven en geniet een goede zichtbaarheid vanaf het treinspoor en het viaduct aan de E314. Bovendien voldoet de klimzaal met zijn +/- 15m hoge klimroute aan alle eisen om een Belgisch én internationaal kampioenschap te organiseren.

Het gebouw is een unieke mix tussen staal en beton waarbij er nauw samengewerkt werd met enkele onderaannemers. Zo is de betonstructuur volledig door edibo ingetekend. Via nauw onderling overleg met Ergon werden de aangepaste referentiemodellen geïmporteerd in ons model om zo de staalstructuur correct in zijn geheel te verwerken.

Verschillende bouwfasen

Om het project vlot te laten verlopen is het gebouw opgedeeld in 6 verschillende fasen. In de eerste fase werd de drankenhal met het parkeerdak erboven gemonteerd, daarna volgde het gedeelte voor de showroom en garage. De drankenhal kreeg in dit project voorrang omwille van zijn deadline. In de onderkant van de klimtoren werd het vele staal tussen de betonnen structuur gemonteerd. Hierop werd een volledige staalstructuur van meer dan 13m hoog geplaatst. In de vijfde fase werd het gedeelte tussen de toren en de garage gebouwd. De laatste fase bestond uit het plaatsen van de luifels.

De werken werden afgerond in februari 2018, waarna ook de 2 andere zaken met grote belangstelling werden geopend. Edibo kijkt op dit project terug met de nodige trots. Goede communicatie en inzicht van alle medewerkers hebben geleid tot een zeer mooi gebouw.

Een bouwproject in het vooruitzicht?

Boek hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek en ontdek wat edibo voor u kan betekenen.

Meer referenties in Automobiel, Diensten en Handel 

"Edibo probeerde niet iets te verkopen, maar brengt oplossingen aan. Gewoon top!"

Evapco - Chad Nagle & Rik Strouwen - European president & European Materials director   |   Bekijk het project

"De realisatie is zo vlot gegaan dat ik zeker opnieuw voor edibo zou kiezen."

Stolz Leder - Hendrik Clement - General manager   |   Bekijk het project

"Edibo wist ons volledig te ontzorgen met hun totaaloplossingen. Eigenlijk heeft edibo mijn verwachtingen op alle terreinen overtroffen."

Big Media Group - Thieu Cuypers - Gedelegeerd bestuurder   |   Bekijk het project

"Zowel qua timing als uitvoering zijn we uiterst tevreden. Ik raad edibo aan voor iedereen die op maat wil bouwen."

Kim's Chocolates - Fons Maex - Afgevaardigd bestuurder   |   Bekijk het project

"Edibo gaat erg gestructureerd te werk. Ze doen veel met eigen mensen, maar beschikken ook over heel wat zorgvuldig uitgekozen onderaannemers. Zo gaat geen tijd verloren."

Essers - Noël Essers - Gedelegeerd bestuurder   |   Bekijk het project

"Ik ben zeer tevreden en de afwerking is de naam Porsche zeker waardig. Zowel onze klanten als invoerder D'Ieteren zijn in de wolken."

Porsche Centre Mechelen - Claude Willaert - Managing director   |   Bekijk het project

"Tijdens het bouwproces is de verkoop constant gebleven."

Juma Mechelen - Gunther van Lent - Concessiehouder   |   Bekijk het project

Ontvang onze 8 tips voor een goede voorbereiding van uw bouwproject.