Bespreek mijn project

Share

Terug naar Nieuws

Edibo bouwt voor de 4e keer nieuw Porsche Centre!

Met ’ultraperformantie’ als grondregel realiseren aannemer Edibo, Porsche, D’Ieteren Immo en gedelegeerd bouwheer D+A Project samen het nieuwste Kronos Porsche Centre te Mont-Saint-Guibert. Deze concessie zet maximaal in op hernieuwbare energie en is, net als het elektrisch Porsche-gamma, klaar voor de toekomst. 

 

 

 

 

Begin 2019 verhuisde het bedrijf zijn activiteiten van de Chaussée de Tirlemont in Gembloux naar het enkele kilometers verder gelegen Louvain-La-Neuve. Architect Julien Barrere over de samenwerking: "Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat, zowel op het niveau van de ruwbouw als de afwerking!". 

Aandacht voor hernieuwbare energie

De bouw van dit nieuwe Porsche Centre voldoet aan de strengste internationale normen op gebied van design, ergonomie, duurzaamheid en ecologie. Op deze site wordt maximaal ingezet op hernieuwbare energie en worden de recentste technieken aangewend om de impact op de omgeving te minimaliseren. Een glazen luifel bestaat bijvoorbeeld uit transparante, fotovoltaïsche zonnepanelen. Deze installatie zal een groot deel van de verbruikte energie op de site produceren (80%). Er worden ook voldoende ultrasnelle laadpalen geïnstalleerd om de elektrische Porsches perfect te verwelkomen en dit vernieuwende gamma verder te ontwikkelen.

Nog toegankelijker

De nieuwe concessie is gesitueerd langs de RN25, aan de kruising met de E411, wat er voor zorgt dat de locatie sneller bereikbaar is. Heel wat invalswegen richting Brussel, Waals-Brabant, de regio rond Namen of de zone Bergen-Nijvel-Charleroi liggen in de omgeving. Kronos Porsche Centre – LLN beschikt over een ruime showroom van meer dan 800m², verlengd door een comfortabele luifel van 500m² die voor een overdekte parking zorgt. Naast de ruimtes voorzien voor de administratie, verkoop, dienst naverkoop en een magazijn van twee verdiepingen is er ook een ultramodern atelier met rechtstreekse receptie. Kronos Porsche Centre – LLN beschikt daarnaast over een carwash, een overdekte ruimte voor 46 wagens  en een moderne ontvangstruimte.

"Als architect is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op je aannemer. Dit is precies wat ik heb kunnen terugvinden in de samenwerking met Edibo. Dankzij de proactieve ingesteldheid en het oog voor detail, kan ik alleen maar positief zijn over deze professionele samenwerking. "

Julien Barrere, Architect Kronos Porsche Centre

Ontvang onze 8 tips voor een goede voorbereiding van uw bouwproject.