Bespreek mijn project

Share

Terug naar Nieuws

Edibo bouwt nieuwe showrooms Autopolis

Hergon, officiële Ford-verdeler in Leuven en Zaventem, denkt aan haar toekomst. Naast een naamsverandering naar 'Autopolis', investeerde de nieuwe groep fors in meer visibiliteit met nieuwe showrooms in Leuven en Zaventem. Edibo werd in vertrouwen genomen voor de constructie van beide projecten. 

Hergon, de officiële Ford-verdeler in Leuven en Zaventem, verandert van naam en wordt ‘Autopolis’, waar in totaal zo’n zestigtal mensen tewerkgesteld zijn. De familiezaak werd, gespreid over een aantal jaren en in verschillende fases, verkocht aan Fidenco Automotive Group, de grootste zelfstandige Ford-verdeler in België met meer dan driehonderd medewerkers en acht Ford Concessies, verspreid over de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Dankzij de nieuwe showrooms is het merk ook veel zichtbaarder geworden. “Dat was ook nodig”, zegt Ronan Koninckx, die al een kwarteeuw actief is in de automotivesector, waarvan negen jaar bij Fidenco als Dealer Operator Sales. 

Dubbel zo groot

Ronan Koninckx verklaart: “Met de nieuwe gebouwen wapenen we ons voor de toekomst. De showrooms zijn dubbel zo groot geworden en bieden ons voldoende ruimte om nieuwe modellen te tonen. Niet onbelangrijk: Ford zet heel hard in op vernieuwing. Zo brengt het merk tussen nu en 2020 een vijftiental nieuwe modellen op de markt, waaronder een reeks elektrische en hybride voertuigen. In onze showroom in Zaventem is ook de nieuwste Ford Focus, gelauwerd als VAB-gezinswagen van het jaar, en de Ford Transit Custom, bekroond als het nummer één bedrijfsvoertuig in Europa, te bewonderen. We zijn blij dat we met die nieuwe modellen kunnen uitpakken, want de markt verandert heel hard onder druk van de nieuwe Europese wetgeving. Daardoor zijn de uitstootnormen enorm verstrengd.”

Autopolis

Voorts kregen ook de service, het magazijn en de carrosserie een make-over om de klant een totaal vernieuwde ervaring te garanderen in de verschillende afdelingen. Aftersales manager Jean Desmedt over de samenwerking: "Het was een uitzonderlijk goed samenwerking met edibo: er was respect voor timing, opvolging en kwaliteit op alle vlakken!" 

 

"We hebben maar 1 woord voor het resultaat: prachtig! Dat laten we ook zeker weten aan onze klanten en leveranciers."

Jean Desmedt, Aftersales manager Fidenco

Ontvang onze 8 tips voor een goede voorbereiding van uw bouwproject.