Bespreek mijn project

Share

Terug naar Nieuws

Edibo bouwt groene oase temidden van industriële zone voor Katoen Natie!

Trinseo, edibo en Katoen Natie hebben de handen ineen geslagen en een nieuwe slimme productiefaciliteit voor kunststoffen gerealiseerd in een bestaande bedrijfshal in Hoek, Terneuzen. 

Het kantoorgebouw is een stimulerende werkomgeving met verschillende soorten kantoor- en vergaderruimtes, laboratoriumruimtes en kleedruimtes. Het utiliteitsgebouw biedt ruimte aan diverse procesinstallaties. Het resultaat is een interieur dat een verrassend huiselijk en groen karakter heeft gekregen. 

Keuze voor warme en sobere sfeer

Al snel werd duidelijk dat op en in de directe omgeving van het gebouw veel procesinstallaties geplaatst gingen worden. Dit heeft geleid tot de keuze om het gebouw sober en abstract vorm te geven, en zo het gevelbeeld zo rustig mogelijk te houden. De bedrijfskantine is een aantrekkelijke verblijfsplek geworden met onder andere een keuken, krijtbordwand, picknicktafel, plantenrek en tussenwand met bank en aquarium. In de laboratoria op de begane grond worden in gecontroleerde omstandigheden de productieresultaten onderzocht en gemonitord.

Er is op de kantoorverdieping gekozen voor een multifunctionele zone waar ruimte is voor allerlei vormen van informeel overleg. Daarnaast is er een afgesloten zone met werkplekken waar rust en concentratie centraal staan. De informele zone is verbonden met de benedenverdieping door middel van een vide met levende plantenwand. Een van de vergaderruimtes op de verdieping steekt uit in de productiehal, waardoor een volledig zicht op het geavanceerde productieproces is gerealiseerd.

Het eindresultaat is een oase: te midden van een zeer industriële omgeving word je verrast door een representatief kantoorgebouw met een inspirerend groen en huiselijk interieur.

 

Ontvang onze 8 tips voor een goede voorbereiding van uw bouwproject.