Bespreek mijn project

Share

Terug naar Nieuws

Edibo bouwt 1e BREEAM Outstanding project!

Edibo realiseert 1e BREEAM Outstanding Project in Veldhoven voor Van Eerd Group!

Zodra men het nieuwe gebouw van Van Eerd Groep aan de Heiberg in Veldhoven binnenstapt, merkt men al dat dit een bijzonder pand is. Materialen, techniek, werkomgeving, alles ademt duurzaamheid. Sensoren bij alle binnendeuren zorgen ervoor dat nergens licht brandt waar dat niet nodig is. Het klimaat wordt via de vloeren en het plafond constant gehouden. Op het dak liggen maar liefst 800 zonnepanelen. Centraal in het pand een geavanceerde technische ruimte, het duurzame ‘hart’ van het gebouw.

BREEAM OUTSTANDING

BREEAM Outstanding is een classificatie, waarbij zowel het ontwerp, de omgeving, de wijze van realiseren, materialen en uiteraard het eindresultaat op de mate van duurzaamheid worden beoordeeld. “Voor ons is BREEAM Outstanding een weloverwogen keuze” aldus René van Eerd. “We investeren hiermee in de toekomst, want duurzaam werken is de toekomst. Onze opdrachtgevers zijn de grootste rail-infrabedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. We zijn gewend om de kwaliteitslat op het hoogste niveau te leggen en houden daarmee onze voorsprong. Dus als we dan gaan bouwen willen we het ook goed doen. Een LEAN planning is daarbij vanzelfsprekend en daar hebben we zelf ook veel ervaring mee. Bij rail-infraprojecten plannen we zelfs op de minuut nauwkeurig om uitloop te voorkomen”.

Duurzame kantooromgeving

 Het kantoorgedeelte bestaat uit twee verdiepingen met een oppervlakte van 790 m2 en biedt plaats aan de ca. 28 vaste medewerkers van Van Eerd Groep. Daglicht en klimaatregeling zijn optimaal en computergestuurd geregeld. De 800 PV-panelen op het dak leveren alle benodigde energie, zowel voor elektriciteit als verwarmen en koelen. 

Daarnaast is er de indrukwekkende aanblik van 800 PV-panelen bij elkaar op de daken van de twee geschakelde bedrijfshallen. “Hier wordt alle energie – en zelfs meer dan men zelf nodig heeft – opgewekt. Aanvankelijk waren 600 panelen gepland, maar met het oog op de toekomst zijn het er 800 geworden. En wat ook bijzonder is: via dit dak wordt regenwater opgevangen voor een ondergronds bassin van 700 kub. Dit water wordt weer hergebruikt voor het wassen van materieel en vormt tevens een waterbuffer voor de brandweer. Zo zie je dat hier helemaal niets wordt verspild”.

 

Kortom, een uniek project voor de regio! 

Ontvang onze 8 tips voor een goede voorbereiding van uw bouwproject.