Bespreek mijn project

Share

Energiezuinig en duurzaam bouwen

Bij Edibo staat energiezuinig en duurzaam bouwen hoog in het vaandel. Lees hier meer over onze duurzame projecten.

Lage ecologische voetafdruk

Duurzaam bouwen gaat veel verder dan enkel energiezuinigheid. Het is nadenken over de toekomst. Inspelen op ontwikkelingen en hierop vooruit lopen, in plaats van enkel te kijken naar de vereisten van vandaag. Enkel zo kunt u toekomstgericht bouwen.

Bij Edibo pakken we duurzame projecten vanaf het begin goed aan. Duurzaamheid staat centraal in alle fasen van de bouw van ontwerp tot de oplevering. We bespreken samen met u uw wensen, doelstellingen en de mogelijkheden. Daarbij adviseren wij over innovatieve technieken en methodes om de ecologische voetafdruk van uw project zo laag mogelijk te houden.

Benieuwd naar de mogelijkheden of naar een financiële raming? Neem dan contact met ons op

   

BREEAM Outstanding Project voor Van Eerd Group

In 2018 realiseerden we ons eerste BREEAM Outstanding Project voor Van Eerd Group. BREEAM Outstanding is een classificatie, waarbij zowel het ontwerp, de omgeving, de wijze van realiseren, materialen en uiteraard het eindresultaat op de mate van duurzaamheid worden beoordeeld.

Alle benodigde energie voor dit unieke project wordt geleverd via de 800 PV-panelen op het dak. Het regenwater wordt via het dak opgevangen en opslagen in een ondergrons bassin van 700 kub. Dit wordt hergebruikt voor het wassen van materieel en vormt tevens een waterbuffer voor de brandweer.

Bekijk dit project

   

   

Vooruitstrevend project voor Ridgid

Voor Ridgid bouwden we in 2015 een bedrijfsgebouw met een energiepijl dat ruim lager ligt dan de toen geldende E60-norm. De lichtstraten en glaspartijen zorgen voor veel natuurlijke lichtinval in het gebouw. Bovendien brandt de ledverlichting niet continu, waardoor Ridgid slechts een beperkte eigen nood aan elektriciteit heeft. Die elektriciteit wordt door de enkele PV-panelen op het dak geleverd.

Verder valt op dat het regenwater dat op het dak valt wordt niet alleen wordt gebufferd, maar ook gedeeltelijk hergebruikt wordt voor het spoelen van de toiletten. Dit was – zeker voor 2015 – een erg duurzame keuze.

Bekijk dit project

   

   

Klimaatneutraal logistiek centrum voor AVEVE

In Leuven gingen we aan de slag met een omvangrijk project voor AVEVE. Het doel was om een nieuw logistiek centrum te bouwen van maar liefst 36.000 vierkante meter groot dat volledig klimaatneutraal is. Een behoorlijke uitdaging dus.

Om dat te bereiken zijn er verschillende energiezuinige en duurzame keuzes gemaakt. Uiteraard liggen er zonnepanelen op het dak. Voor de vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van de aardwarmte. En de ledverlichting werkt met bewegingssensors om energie te besparen.

Bekijk dit project

   

   

Duurzaam bedrijfsgebouw voor Multiobus

Voor het autobusbedrijf Van Mullem en zonen gingen we aan de slag met hun doelstelling om de ecologische voetafdruk van hun gebouwen aanzienlijk te verlagen. Hun eerste kantoren zijn gebouwd in de jaren 1960 toen er nog minder duurzame keuzes werden gemaakt.

De oude gebouwen zijn volledig gerenoveerd om aan zowel de vernieuwde kwaliteitseisen als duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen. Daarnaast is er een nieuw gebouw voorzien voor de werkhuisplaatsen en stelplaatsen voor de bussen.

Bekijk dit project

   

   

Waarom Edibo?

Edibo heeft meer dan 35 jaar ervaring als industriële aannemer in zowel in staal, beton als gelamelleerd hout. We realiseren projecten volgens de hoogste kwaliteitsnormen in de sector. 

Ons bouwproces is efficiënt ingericht zodat geen tijd verloren gaat en u spoedig kunt genieten van uw gebouw. Daarbij staat de kwaliteit steeds hoog in het vaandel: wij werken met de beste materialen en leveren de fijnste afwerking. Het resultaat is steeds duurzaam, mooi en waardevast.

  • Ruim 1.300 tevreden referenties
  • We gaan voor 100 % klantentevredenheid
  • Meer dan 35 jaar bouwervaring
  • Gestroomlijnde begeleiding van uw project

Een bouwproject in het vooruitzicht?

Boek hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek en ontdek wat edibo voor u kan betekenen.

 

Feiten en cijfers

Edibo heeft ruim 35 jaar ervaring in de industriebouw. Wij onderscheiden ons door onze toegevoegde waarde. Vanaf de ontwerp- en studiefase wordt er meegedacht met de bouwheer. De interne studiedienst staat garant voor stabiliteitsstudies, fire safety engineering en bouwtechnische optimalisatie. Een oordeelkundige projectuitvoering en kwalitatieve afwerking wordt ondersteund door onze ISO 9001, EN 1090, VCA** en ISO 45001 certificaties.

medewerkers-blue-4.png
studiedienst-blue-4.png
klanten-blue-4.png
erkenningsklasse-blue-4.png
projecten-blue-4.png
omzet-blue-4.png
medewerkers-3.png
certificaten-blue-5.jpg

Ontvang onze 8 tips voor een goede voorbereiding van uw bouwproject.